tisdag 30 september 2008

Bye bye baby...

Söta D ringde precis, kommer till 99% sälja min kära lilla bil hoppas självklart att det kommer gå igenom, men snörvel, lite speciellt med första egna bilen!:)* Håller tummarna...

måndag 29 september 2008

Raining cats and dogs...

Jag tänkte inte på mina nya Hunters en enda gång när jag plaskade hem från sjukhuset via Hemköp. Utan paraply men iförd lilla kjolen, skinnjackan, små ballerinorna och Bayswatern på armen, icke att förakta. Var längesedan jag var så totalt genomdränkt. Plask i skorna, droppande hår och ett kolsvart genomdränkt Mullbär (tur att den varit med om både det ena och det andra innan!) Usch och fy nu är jag dock torr igen och har till och med påtat ihop en sats med Amerikanska Blåbärsmuffins!

Lovely blog inspiration...



Elle in my heart...

Nu kommer alla tre tidningarna hem till mig varje månad :)* Blir premiär för Elle Mat & Vin, så nu ska det lagas mat och bakas thi! (Thank u fröken Linalotta som hittade erbjudandet!)




Ny vecka, nya möjligheter...

Måndag morgon och jag känner mig spralligt positiv vilket gör mig glad!! Känns som att jag har kontroll på det som jag kan ha koll på, veckan ser dessutom riktigt lugn ut. Jour Onsdag + Torsdag kommer inte bli några problem:)* Hoppas att det fortsätter så. Jag älskar att det är höst nu, känner mig välförberedd med min nya Moncler, hemstickade halsduk, tjocka strumpisar, Uggs, Hunter Wellies etc, nu kan inga väder sätta käppar ihjulet! (Får se om det låter likadant efter långa tider med mörker, regn och slask hihi!)

As always är det det lilla som gör det, veckan som kommer ser jag framemot att...

* Träffa Fröken A för en fika,
* Gå ut och äta med käraste.
* Börja läsa Peter Robinsons "Friend of the devil"
* Få sålt min bil (det är nära nu hihi!)
* Ta ett par ordentliga promenader / löpturer.
* Se nya Gossip Girl avsnittet, jag är fast!

lördag 27 september 2008

God kväll bloggen...

Lördag kväll, väntar på <3 som är på väg hit, ser framemot en lugn mysig kväll. Hade en lugn morgon, mötte upp M hos P som var riktigt skral, otroligt jobbigt att se (han piggnade dock till avsevärt när vi besökte honom på eftermiddagen, skönt!) Vi tog vagnen ner till centrum och lunchade på Le Pain Francais, my favorite! Shoppade nya strumpisar på Wolford också, ett par svarta i Merino ull och ett par med hålmönster (bilden), liikie! Jag hoppas verkligen att de ska hålla bra, så trött på alla varianter som bara går sönder och nopprar sig!

Hoppas alla har en super mysig kväll!

fredag 26 september 2008

lila, mais oui!

Är super nöjd med koftan *glad* super mjuk och varm och så matchar den min lila väska perfekt!:)*


torsdag 25 september 2008

Aujourd'hui J'ai fait un peu de shopping...

Det har varit en underbart varm höstdag i Gbg, är väl varmt klädd men bättre det än tvärtom. På lunchen promenerade jag förbi Acne/Magasinsgatan, fastnade för koftan på bilden, super mjuk, varm och finaste plommon lila nyansen. Love it! Ett minikrux är dock att jag såg att den längre modellen fanns i plommon på nätet, hrm..beslutsångest. Klickade också hem "The Secret" som sötaste Stina tipsat om, ska bli riktigt intressant läsning.

"The Secret reveals life's essence in its most concise and powerful form. Michael Berg begins by showing you how our everyday understanding of our purpose in the world is literally backwards. Whenever there is pain in our lives -- indeed, whenever there is anything less than complete joy and fulfillment -- this basic misunderstanding is the reason.
As the book continues, you will be introduced to stories and insights from the greatest sages of Kabbalah. You will learn how you can free yourself from unhappiness and gain the joy and fulfillment that is your true destiny. The Secret is a book that will open your eyes, touch your heart, and change your life forever!"


Snart slut på arbetsdagen och början för jouren. Ser ut att bli en riktigt lugn kväll bortsett från en avgång i Malmö och en enkomst i Sundsvall (= no ångest för dagens shopping)...ska hälsa på P som är inne på sjukhus igen därefter blir det en lugn kväll, kanske ska försöka hinna se senaste avsnittet av GG, jag ligger efter!

I'm a good girl.

Det känns mer än någonsin som att jag går på Autopilot, och det går riktigt bra! Antagligen kommer allt komma över mig med otrolig kraft när det är över, men huvudsaken är att allt flyter på nu och det gör det. Arbetade i natt, hade en avgång kl 21:30 och en 04:30. På kvällen hann jag kika på ett avsnitt av The Hills (Love it!), pussa på <3 som kom förbi en snabbis innan han åkte iväg på konferens och göra min allra första sats Granola (bättre sent än aldrig). Blev super gott, vill testa på att göra flera olika varianter läst så många recept som låter delicious, jummy! Har dåligt med söta burkar hemma att ha det i så det får bli nästa mini-projekt!

Ok på kontoret nu, är inte alls så trött som jag borde vara vilket känns skönt. Min Bayswater fick följa med ut idag, var hur längesen som helst så den känns nästan som ny nu ;) Glad! En av mina bättre investeringar!

onsdag 24 september 2008

The Smell of autumn...

Jag är en riktig vanemänniska när det gäller parfym, Diors J'adore har varit min absoluta favorit i många år nu. Nu är den dessvärre nästan slut och frågan gäller vad som ska bli "nästa" doft. Har försökt byta i omgångar senast till V&R Flower Bomb och Anna Sui's Dolly Girl utan att känna mig riktigt nöjd. Vera Wangs "Flower Princess" har jag länge varit sugen på, har dock bara sett "Princess" här i Gbg, hm, Marc Jacobs Daisy är också en kandidat. Tycker att det är riktigt svårt, blir det fel så används inte parfymen...hm, någon som har något bra tips på piffig parfym? (Har märkt att jag är otroligt trångsynt som alltid provar samma varianter hihi, no good!) Ett doft ljus från Diptyque skulle hemskt gärna få flytta hem till mig nu i höst...så söta!:)*

tisdag 23 september 2008

Äntligen!!

Kryssningsbåten gick galant, Götalejon som spelade vid avgången var troligtvis också nöjda då de klarade sig från regna och blåst i motsats till förra avgången, hrm! Åkte direkt hem till M&P, gick efter omständigheterna bra. Fick med mig en burk med Plommonmarmelad, morgondagens lunch, en påse med äpplen och halsduken som sötaste M precis stickat klart, weei! Är jätte nöjd med den, kanske kan tyckas vara lite konstig färgkombination men den ska vara sådan !:)* I love it!

Brunos in my heart...

Dagens lunch bestod av godaste tomat/morotssoppan på Brunos. Shoppingen gick sådär, hrm. Men men, snart slut på arbetsdagen...tiden går fort när man har roligt...

Mardi...

Busy,busy. Har hur mycket som helst att göra på kontoret (med andra ord borde jag INTE blogga thi) men men att prioritera kallas det visst! Var uppe med tuppen i morse och besökte ett kryssningsfartyg, gick riktigt bra, super trevlig Filipinsk "First Purser" det är som dag och natt mot tankfartygen som jag vanligtvis arbetar med. Kan dock inte säga att jag föredrar kryssning... Kommer att arbeta över ikväll, ska därefter hem till M&P, måste passa på därefter ska det senaste avsnittet av GG ses, weeei, liikie!*

Snart lunch = Lunch shopping eller fönster shopping iaf. Är på jakt efter en ny kofta (eller två) och ett par smala svarta byxor... Höstinspiration...

måndag 22 september 2008

Om La Fleur själv fick välja...

...Skulle saker och ting självklart varit väldigt annorlunda än de är nu men vissa saker kan man tyvärr inte påverka (Bittra erfarenheter). Jag kan däremot säga att jag längtar så otroligt mycket tills allt det här är över, så otroligt slitsamt och utdraget. Jag längtar efter att ha tid för mig själv, kunna ha en hel helg utan ett enda "måste" eller "borde". Kommer inte ihåg hur det är inte känna mig konstant ledsen orolig och stressad.

Jag har 8,5 veckors ledighet att ta ut nu, kommer komma väl till pass. Jag ska resa, träna, vara social, skaffa en liten hund, ta hand om mig själv...

Hm...

Redan Måndag, känns som om det har varit helg i en hel evighet men ändå inte. Lördag / Söndag har bestått av höga berg och djupa dalar. Oh my, blir gång på gång överraskad över hur mycket man faktiskt klarar av utan att själv tappa greppet. Känner att det börjar dra ihop sig nu, måste vara lugn och fin och försöka rida ut stormen...jag kommer överleva, jag kommer kunna slappna av igen, jag kommer att känna mig hel, jag kommer klara av det här.

fredag 19 september 2008

I'm addicted...



...to Gossip Girl, såg tredje avsnittet igår och jag är fast. Alldeles lagom lättsmält, roande, tänkvärt etc. Perfekta avkopplingen! :)* Längtar redan tills nästa avsnitt kommer...

Soonish weekend!

Weei, super skönt! Mindre än en timma kvar på kontoret nu!:)* Kvällen ska spenderas hemma hos Herr O tillsammans med <3, jag ska baka äpplekaka och de ska laga mat, perfekt hihi! Ska se Sex and The City filmen (andra gången) Herr O har inte sett den något han borde vara ganska ensam om. Ska bli super mysigt.

Har idag snöat in på att att klippa en kortare, lite ovårdad page med lång sne-lugg...hm, så otroligt trött på mitt hår som det är tror att jag skulle trivas bra med att ha det kortare, ångrar jag mig så växer det ju ut, eller!? vad tros?

Wishing and hoping and praying and...

Jag känner mig...jag vet inte vad jag känner mig, splittrad. Jag är glad att det är Fredag, ser framemot en riktigt mysig helg. Arbetet går bra, ligger bra i fas, kommer få hjälp att sälja lilla bilen (weeei, lovely!) <3 är frisk nu, bra bra bra. P har fått komma hem från sjukhuset nu, är livrädd för att det (som alla tidigare gånger) bara kommer gå bra i ca 1 vecka innan det är dags att åka in igen. Önskar av hela mitt hjärta att läget kommer vara oförändrat i åtminstonde någon/några(??) månader, känner en konstant oro vilket inte är konstigt.

Men as always måste man göra det bästa av situationen och vara positiv, pepp,pepp!:)*

onsdag 17 september 2008

Dagen so far...

...har flutit på bra. Har ekonomi denna veckan och känner att jag ligger ganska bra i fas vilket är skönt! Kilade till Arkaden på lunchen, provade finfina byxor från Hunkydory på Design Only och en härligt lila storstickad polo från Bruuns Bazar ´blev dock inga inköp hmpf. Årets första Chai Latte från Espresso House köptes iaf! Jummy! Höstkänslor! Skulle gått på fotboll (!?!?) med <3 i kväll (mitt kontor sponsrar IFK, fancy eller inte hihi!) men han har gått och blivit krasslig så det blir ändrade planer för min del. Lutar åt lite strosande på stan och nya Gossip Girl avsnittet, blir bra det med!:)*

Scones + Top Model = SANT


Känner mig riktigt social nu, efter besök hos P igår promenerade jag hem till min favorit Fröken A. Vi åt nybakade Scones med Creme Cheese och Björnbärssylt och tittade på Top Model. Verkligen hur mysigt som helst. Jag saknar alla sådana här härliga vardagsaktiviteter som inte kräver världens planering eller engagemang men ger massa positiva känslor. Lätt att stänga ute världen när saker känns jobbiga men delad glädje är dubbel glädje, delad sorg är hälften sorg. Kanske inte men det låter fint och visst måste det vara lite lättare att inte behöva kämpa ensam?

tisdag 16 september 2008

Fröken H made my day!

Efter gårdagens besök hos P (power walkade dit, exakt 3 km) mötte jag upp Fröken H, som jag inte träffat på en hel evighet, på Linnéplatsen. Vi tog en ordentlig promenad i Slottskogen, runt,runt,runt i 2 timmar och ca 9 km enligt min nya bästis "Ipod Sport kitet". Hade mycket att uppdatera bla hennes sommar i LA och på Hawaii. Lovely, vill också! Hon hade köpt med sig sötaste Kitty burken fylld med minttabletter och "lucky star Kitty karameller" till mig, så sött, glad! Den kommer tveklöst få följa med i handväskan framöver, perfekt!

Det är det lilla som gör det!

Tankar i nuet...

Känner mig lite piggare och mer uppåt nu men har varit ledsen och orolig. Tiden går så fort, känns som om den skyndar mot det orfrånkomliga. Har varit lugn och positiv den senaste tiden men ibland kommer det som håller på att hända i kapp, det blir så påtagligt och det är så svårt att veta vad som är det optimala att göra nu, kommer jag att ångra något när det redan är försent? Väldigt otrevligt, älskar hösten tycker att det är den absolut mysigaste årstiden men är samtidigt livrädd för att tiden ska gå för fort, vart tog sommaren vägen? Tänker så mycket på hur det kommer bli, hur jag kommer att klara av det, hur man överhuvudtaget ska kunna överleva!?? Usch...måste försöka leva i nuet och inte tänka på hur morgondagen ser ut...

fredag 12 september 2008

Dagens spontanshopping!*


Dagen har spenderats på stan, shoppade ny vinterjacka, var inte den modellen jag hade tänkt mig men tror att den kommer att bli riktigt bra. (min kamera krånglar så en liten bild får bli bra!) Den är knälång och figursydd med skärp i midjan. Ska vara riktigt varm men ändå smidig nu har jag vandrat runt som en boll i Gåsen för sista gången (förhoppningsvis;)

Har lunchat på Steinbrenner & Nyberg, soppa och tårtbuffé! Super gott! Nu väntar jag på att <3 ska komma hem från arbetet för i kväll blir det Liseberg,weei! Bättre sent än aldrig åtminstone ett besök per år hör till!

Och så var det klart..

Är riktigt nöjd med lådorna, gillar verkligen Cupcakes pappret, sött! Love min Steiff nalle samling tycker att de passar bra ovanpå garderoberna !:)*