onsdag 29 april 2009

. I should be sleeping, övertrött!

Natti!

.Flowerpower

. Mais oui! Fina färger och härliga dofter, från den lilla,lilla blomsteraffären på Engelbrektsgatan, jeei!

. Duktig La Fleur

. Jag är fortfarande på kontoret, huvudet upp och fötterna ner. I morgon kl 11.00 är det dags, känns riktigt bra. Känner mig duktig, nu ska det här vändas tillbaka i rätt riktning och jag kommer att få hjälp att fixa det :)* I'm a good girl.

. Fallen star

. Oki, nu är det så här. Det har varit a bit to much hjärtklappning, ångestkänslor, minnesluckor, disträhet, deppighet, magproblem, andnöd etc för att jag ska kunna blunda för det längre. Har känt av en skrämmande snabb utveckling i fel riktning och efter att ha bläddrat i och skumläst "Duktighetsfällan" är saken klar. Jag måste ta det lugnt, riktigt lugnt och jag fixar det INTE själv. Igår var droppen, jag kan inte göra så här mot mig själv längre. Prestationsprinsessa till tusen, nöjer mig inte med att inte vara bäst, det höga arbetstempot, stressen och bristen på sömn tar nu ut sin rätt. Min pappas långa sjukdom och bortgång i höstas har påverkat mig något otroligt, trots den enorma pressen och sorgen det orsakade under nästan ett helt år (och självklart nu efteråt) arbetade jag VARJE dag, jag; arbetade, oroade mig, var ledsen och var på sjukhuset.

Det är inte konstigt att det blivit så här nu. Jag har idag talat med min chef som är världens bästa och mest stöttande, han förstår och vill inget annat än att det ska bli bra, har hjälpt mig att boka tid hos en psykolog imon för nu ska detta lösas, det får ta den tid det tar.

Jag kommer att fixa det, pepp,pepp för fixa saker är det prestationsprinsessor är bra på ;) (ironiskt nog)

tisdag 28 april 2009

. Duktighetsfällan, en överlevnadsguide för prestationsprinsessor.

"Allt fler människor – framförallt unga kvinnor – drabbas av stress och utmattning. 70% av dem som söker hjälp på Stressmottagningen är i trettiofemårsåldern och har arbetat i mindre än tio år. Ändå har de tydliga symptom på utbrändhet som sm sömnsvårighter, trötthet, magproblem, ständiga infektioner och depressioner. De har hamnat i duktighetsfällan, eftersom de oftast har enorma krav på sig sjäva och förväntningar på vad se ska prestera, enligt Aleksander Perski, stressforskare och chef för Stressmottagningen. Med den här boken vill vetenskapsjournalisten Joanna Rose och Aleksander Perski beskriva vilka psykologiska krafter och samhällsmekanismer som gör att så många unga kvinnor drabbas. Men de vill också betona att det går att undvika att hamna i fällan genom att finna balans mellan egna krav och lusten samt förmågan, istället för att söka bekräftelse genom prestationer. Här varvas grundfakta med praktiska tips om vad som går att göra."

Stort tack till sötaste Olyckssyster som tipsade om "Duktighetsfällan", köpte med mig den hem igår. Efter att ha fått fullpott i "testet" som boken inleds med är jag övertygad om att det här är en bok för mig.

. Maintenant

. Är det bara en sak som gäller, lugna fina tankar, ingen hets. Natten gick inte riktigt som planerat, blev väckt vid 04:30 av att söta lilla "Nordic C" var klar hela fem timmar tidigare än beräknat, dyra lotsändringar och en otroligt trött La Fleur fick ge sig iväg i ilfart till hamnen. Inte många timmars sömn men gårdagens både dyra och onödiga behandling tjänades in under natten, alltid något. Innan jag började arbeta med det här hade jag ett extremt behov av regelbunden sömn, något som nu inte är möjligt. Lustigt hur kroppen kan anpassa sig även om är allt annat än hälsosamt. Nu Latte från EH en koffeintablett och ett par panodil, klockrent...men men, ledig i kväll iaf, ska bli super skönt:)*

måndag 27 april 2009

. Exhaused

. Pust, helt slut i huvudet och rödsprängda ögon, precis kommit hem från hamnen, full fart fram tills nu, inte konstigt att jag känner mig som ett kolli. Har ankomst i natt vid två men talade precis med Kapten och kom överens om att jag kommer ombord vid 07 imon, weei! Och sedan kör det igång igen.

Have I ever told u how much I love my work? ;)

. Stureplanskliniken

. Fortfarande positiva vibbar här, bådar gott thi! Kommer att ha tre båtar i kväll/natt, kommer att gå bra. pepp,pepp! Först ett besök på Stureplanskliniken, närmare bestämt om 50 minuter. Man har inte roligare än man gör sig, men men, man kan inte vara en "Mönsterelev" när det gäller allt, så det så!

. Positivitet


. Mais oui, jag känner mig mycket mer positiv och utvilad nu än på länge, skönt. All energi måste samlas ihop och lagras till den kommande jourhelgen, (Tors-Sön) lugna tankar, inget stress, tänka sakligt och inte hetsa upp sig, så det så.

fredag 24 april 2009

. "Fifi Lapin" terapi

. Jeei, sötare karamell är Fifi Lapin får man leta efter! För att fira att det är helg och att jag faktiskt klarat av hela arbetsveckan (hrm, faktiskt inte helt självklart efter super-deppet) är den är söta "tavlan" och ett par mindre kort nu på väg hem till mig, weei! Hoppas att Herr C kommer att bli lika entusiastisk som jag över att pryda väggarna med dessa på Eklandagatan ;)

. La Fleur kan inte förstå...

...varför allt ska kännas så svårt ibland! Tack, Tack, Tack för era uppmuntrande och värmande ord, de piggade/piggar verkligen upp en ledsen LaFleur! Att det bara ska vara så otroligt jätte svårt att ta till sig positiv kritik är för mig ofattbart! Så fort något negativt nämns sugs det fast och fastnar inne i mig och ältas till förbannelse. Det är så hemskt att så mycket tid och energi kan gå åt på att känna sig misslyckad, ledsen och mindre bra när allt igentligen är jätte bra. Det är ju inte det att jag inte "förstår" att jag har det bra och inte är tjockare fulare mer misslyckad än någon annan, men ändå kan jag när jag är som mest nere inte tänka mig en enda person som möjligtvis skulle kunna vara sämre. Det spelar ingen roll vad man har, var man bor, vad man tjänar, vad man presterar, hur man ser ut, vilka möjligheter man har etc,etc,etc om man inte är nöjd. Detta ältar jag med A (som tack och lov verkar ha allt tålamod i världen med mig) varje vecka. Jag vill inte ha sådana krav på mig själv jag vill bra vara nöjd och tillfreds, inte känna dödsångest om vågen visar +0,5 kg inte vara så otroligt självkritisk eller känna tendenser till utbrändhet. Jag hatar att jag känner som jag gör, presteraren inom mig säger att jag måste lösa det här NU, så här kan jag ju inte känna etc, ond cirkel, det blir bara ännu värre...

Sötaste Olyckssyster tipsade om "Duktighetsfällan", låter absolut som något jag måste läsa, än en gång tack för omtanken alla sötaste sötisar!

onsdag 22 april 2009

. It didn't work, not at all!

. Det gick åt H*vete, jag var där i 2 min sedan fick jag åka där ifrån, gråtandes. Förstår inte varför jag ska känna mig så otroligt misslyckad och allt vad det innebär (otillräcklig, ful, tjock, dum, u name it). Prestationsångest till tusen, varför all den här stress nu? Ångest!

. Sådär

. Det går sådär med all positiv energi, katastrof. Nu ska jag på invigning av Göteborgs nya Kryssningsterminal, jag kunde inte känna mig mindre entusiastisk...pust.

tisdag 21 april 2009

. Lunch!

...finally! Morgonen började sådär med strulande datorer som inte började fungera förren vid 09:30, panik, ligger äntligen i fas. Nu dags för en egen-komponerad salla från Slimfood. En sak som är säker är att Slimfood har de mest fancy take-away skålarna i hela Gbg! Liikie*

måndag 20 april 2009

. Give me some energy please!

. Pust, helt slut! Förstår inte vart all positiv energi tog vägen! Morr, nu när arbetsdagen snart är slut ska ju energin sprudla!

. Fårskinn, check!

.Weei, ett grått långkrulligt fårskinn är nu på väg hem till mig:)* Mysigt, 6 vecjkor kvar till flytt!

. Marc Jacobs, mais oui!

En lite suddig La Fleur promenerandes till kontoret, vår-premiär för Marc Jacobs väskan, weei!Den kommer matcha mina musballerinor perfekt! Sjalen i 100% Pashmina kommer från Indien och skiftar i rosa/orange, I love it! Är på ovanligt bra humör för att vara Måndag, tänk vad lite sol och ordentligt med sömn kan göra! Ny vecka nya möjligheter! Önskar alla en härlig start på veckan!

söndag 19 april 2009

. Weekend à La Fleur

Happiness! Helgen har varit super mysig! Lagom dos av god mat, trevligt sällskap, vila, träning, shopping...weei! Lördagen spenderades på stan, Amerikansk Brunch på Hedens Hörna, super mysigt men ingen "La Fleur" mat thi, en pannkaka med lite lönnsirap, en halv hamburgare etc men brunch är alltid brunch! :)* Därefter fönstershoppades det inredningsprylar, jag blir alldels till mig när jag tänker på det, så roligt! Fick det bästa tipset ever på "Pretty Home" vid Korsvägen, hade ingen aning om att HM hade en riktig "Home-shop" online som dessutom säljer de optimala sängkapporna för ynka 398:-. Som hittat jämfört med varianten från Dux för 3100:-. Detta resulterade i att dessa fick flytta hem till mig! jag är helt såld, det går verkligen framåt med löpningen, kunde inte motstå Nike-armbandet så ett sådant fick det också bli! Så kul och peppande! Det är det lilla som gör det!

Besökte Vinopasta på Plantagegatan Lördag kväll tillsammans med Fröken A,M och F med sällskap, toppen kväll som avslutades på Lotusbar! Mina Mus-ballerinor från MJ fick följa med ut för första gången, så söta!

Nu Filip och Fredrik för Herr C och bloggande för mig!:)* Snart natti och pepp-pepp för ny vecka!

fredag 17 april 2009

. Maintenant à La Fleur


. Bättre uppdateringar, mais oui! Träningen gick riktigt bra och nu är det Helgfirande som gäller weei! Ginon står i ugnen och väntar, jummy!:)* Imon är det en tur i Skatås som gäller därefter lunch och shopping med Mum, Duxiana och inredningsbutiken på Berzeliegatan som jag inte kommer på namnet på och NK ska besökas! Hoppas på överkasts-tur!!

. Flower power


. Loads of flowers står också på önskelistan!:)* Soonish helg, först träning därefter mat och mys med Herr C, imon ska det också tränas och ätas mat men i Linné närmasre bestämt, mysigt.

Önskar alla en super mysig helg!

. Inspiration

. Det snurrar tusentals tankar om inredning i mitt huvud, helt alldeles underbart lovely! Jag vill bara kunna börja shoppa saker, färgmatcha, flytta runt etc thi! Ska bli så himla roligt, ska försöka att ta det och inte hetsa när det gäller att bestämma hur vi ska ha det. Det som det funderas på mest just nu är sovrummet, är riktigt sugen på att måla golvet vitt tycker att det är kanon fint...men som sagt ska inte bestämma det innan jag ens flyttat in !:)* En stoppad sänggavel från Hästens (i vitt), ett grått fårskinn, en PH lampa etc etc etc står på önskelistan! Har stora funderingar ang överkast/sängkappa etc, har varit riktigt sugen på att sy upp ett överkast i Josef Franks Manhattan men har nu blivit tveksam till om vi skulle tröttna på det eller inte...hm, kuddar i diverse Josef frank tyget kommer det därenot bli! Roligt!!

. Bloggen et moi!

Har inte varit kompisar på sistone. Tänker så mycket och vill skriva om allt och inget men sedan så hinns det inte med. När inspirationen sprudlar är det fullt upp och när jag är ledig så tryter inspirationen, måste ändra på detta! Det känns som att det är konstant fullt upp på jobbet, haft flera möten den här veckan som gjort att allt annat jobb kommit i kläm men men, bara att försöka bita ihop.

Känner mig annars otroligt positiv och glad. Har kommit igång ordentligt med att springa, weei! Känns super kul. Finally! Nu är det ett besök på Löplabbet som gäller, riktiga skor lär vara viktigare än rätt byxor;) Annars pepp, pepp, positivitet mais oui!*

onsdag 15 april 2009

. Allt this beauty


...förgyller min dag!

tisdag 14 april 2009

. Saltå kvarn

Är sällan uppe på Avenyn (när jag flyttat blir det "nere" och närmare!) men vid mina Biblioteksbesök hihi, låter ju spännande, fastnar jag alltid i Coop's "Ecobutik" Saltå kvarn gör mig tokig, de sötaste färgglada paketen och påsarna är som små karameller i mina ögon, lovely!! Sakta men säkert har de invaderat mitt skafferi thi! Inne på deras hemsida såg jag att man kan mixa ihop och beställa hem sin egna müsli, alldeles underbart onödigt! En toppen present till någon som uppskattar det lilla extra om inte annat!

. Maintenant

Tillfreds! Har haft en riktigt effektiv kväll, känns toppen! Tog en promenad till Stadsbiblioteket, precis läst ut Marie Jungstedts "Svart Ängel" den var bättre flera av hennes tidigare deckare! Rekommenderas! Lånade med mig Dennis LeHane's "En drink före kriget" och Majgull Axelssons "Is och vatten vatten och is" som jag är riktigt spänd på. Jag är en riktig boknörd för den som missat det thi! Vill alltid ha något att läsa, min fantasi är dock urkass, 90% deckare, ju råare mord desto bättre, liikie!* Skulle vilja läsa mer "Skönlitteratur" tycker att det är riktigt svårt med inspiration, tips mottages mer än gärna! 

. Busy, busy

Oki, nu är det pepp,pepp som gäller hur mycket som helst på kontoret, efterdyningar efter de lediga dagarna. Inget jobb i kväll iaf, skönt...mer bloggande då...

fredag 10 april 2009

.500 days of summer


Läste hos sötaste Sandra att "500 days of summer" med Zooey Deschanel, kommer ha premiär i sommar, den verkar vara precis hur underbar som helst. En riktig "La Fleur" film, weei! Längtar!

. Långfredag in my heart

Påskhelgen har börjat toppen bra, så glad! Den började med ett ordentligt löppass på gymmet igår, gick över förväntningarna, resulterade dock i världens träningsvärk idag, aj! Men men, skam den som ger sig borde ju bli lättare allt eftersom. Fröken H och Herr J kom vid sju tiden, jag bjöd på ungsbakad lax och lime+mynta ris (Santa Maria mix som jag varmt rekommenderar) sallad etc. Provade för första gången på att göra en yoghurt/äpple dessert som jag länge varit nyfiken på, kanon gott och super enkelt, perfekt! Det surplades vin och spelades "Sex and the City Trivia game" in på små timmarna. Hur mysigt som helst!

Idag mötte jag upp Fröken A vid Biscuit som vann i GP's frukosttest, helt underbart! Premiär för att sitta ute för min del också, weeei! Äntligen!

torsdag 9 april 2009

. Thoughts

Jag tänker otroligt mycket, pratar och berättar nog egentligen väldigt lite om vad som verkligen rör sig uppe i huvudet på mig, det är inte bara för bloggen utan inte för någon. Jag måste försöka vara mer öppen, känner mig som en riktig mussla. Talade med A igår, jag är riktigt glad att jag börjat göra det, vill få ut så mycket som möjligt av livet/tiden/allt. Lätt att allt flyter på utan att jag inte hinner "uppfatta" eller uppskatta det. Mina samtal med A får mig att få upp ögonen för nuet och mig själv. Jag har liksom tappat bort mig i all stress, jobb, tankar om att inte räcka till etc. Har hamnat i en dålig cirkel som är kanon i arbetslivet, men inte för mig som person, jag ser allt som prestationer vilket inte är riktigt ok...

Ser super mycket framemot påskhelgen, weei! Hoppas på sol thi!:)* Jobbar halvdag idag, ska därefter träna, köpa fisk och blommor inför kvällen då Fröken H och Herr J kommer hem på middag, glad,glad!!

Vad har ni för mysiga planer inför Påskhelgen?

tisdag 7 april 2009

. Sötaste Fifi lapin...

...matchar dagen humör! Positivitet, mais oui! Är mycket nöjd med gårdagens ansiktsbehandling, kommer definitivt börja gå på det oftare! Kändes riktigt lyxigt. Blev rekommenderad Dermalogicas "Skin smoothing cream" som jag inte kunde motstå! Hoppas att den ska passa bättre än Khiels variant! Har det ganska lugnt på kontoret, surplar Latte från Espresso house och kräver in utestående fordringar, skulle kunna ha det värre!! Efter jobbet blir det ett spinningspass och därefter mys med Herr C , sista avsnitten av Lost Säsong 4 lockar:)*

. Glad!!

Tack sötaste Mademoiselle Moyenne ( Måste besökas!!!) som jag fått den här fina utmärkelsen av! Glad, glad!:)*
Passar på att skicka den vidare till några av mina favoriter som jag dagligen besöker och inspireras av;
Idasan (kom tillbaks!!)
Och alla andra sötisar så klart!:)*