torsdag 15 oktober 2009

. Mais oui!?

. Känner lite upp och ner för det där med bloggen nu så tror bestämt att det är dags för en liten paus...

xoxo/La Fleur

onsdag 14 oktober 2009

. Weei, soonish slut på arbetsdagen!

. Är riktigt sleepy, var uppe super tidigt då jag hade avgång i morse. Har haft otroligt mycket att göra hela dagen, det ser ut att torna upp ett berg av båtar inför helgen då jag har jour, hrm no good men men...pepp,pepp! Är jag iaf ledig i kväll, ska möta upp Fröken A för en fika på Steinbrenner på Södravägen och därefter inviga mitt nya träningskort med ett "Flow" pass, riktigt spännande!

tisdag 13 oktober 2009

. SATS

. Mina Asics Kayano i kombination med det mi favorite Apple kit har nu fått konkurrens. Har äntligen bestämt mig för att prova på ett år på SATS, tog igår det stora steget och skaffade ett träningskort. Känns super bra då det tar emot att ge sig ut när det är kallt och mörkt ute. Har köpt ett regional kort som gäller på alla anläggningar vilket gör utbudet av pass etc enormt. Kan dessutom simma på Valhalla (som ligger allra närmast) weei! Glad,glad! Funderar även på att boka in ett par tillfällen med en personlig tränare för att komma igång ordentligt, känns som en bra idé.

. Pics du jour



. Påpälsad!


. Sjukt kallt på mornarna nu, är påpälsad med Uggs, höstkappan, tjock halsduk och leopard vantar. Bilderna är tagna i vår minimala men riktigt söta hiss (gammalt hus=gammal hiss!)

måndag 12 oktober 2009

. Update!

. Dåligt med bloggande i helgen men har haft den mysigaste helgen på länge. I helgen har jag;

- Spelat biljard med Herr J och Fröken H, kanon kul, måste göras om snart igen!
- Varit på After Work på Babar (??)
- Planterat om på lilla balkongen som numera är super höst-piffig!
- Köpt garn och påbörjat stickning (ska bli en lila Mohairtröja med stor krage om allt går väl!)
- Sett på Twilight för tredje gången, love it, love it, love it! (längtar tills New Moon kommer!!)
- Invigt Kitchen Aiden med att baka ett fantastiskt gott och enkelt Valnötsbröd
- Varit hemma hos Herr C´s föräldrar på Söndagmiddag
- Nästan läst ut den otroligt spännande "En annan historia" av Håkan Nesser.
Känner mig härligt pigg och utvilad, tänka att lite ledig tid, ordentligt med sömn och härligt sällskap kan göra:)*

. Pics du jour!

fredag 9 oktober 2009

. Recept på Biscotti


. Den perfekta helg-sysselsättningen, jummy!

Ingredienser till ca 60 skorpor:
3 st ägg
2 dl socker
0,25 tsk salt
1 dl olivolja
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g delad mandel
1,5 dl vetemjöl
ev. kanel
1 st ägg till brödglans
1 tsk socker till brödglans
1 msk vatten till brödglans

Gör så här:

Börja med att sätta på ugnen på 190 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt, olja och vetemjöl som först blandas med bakpulver. Arbeta därefter ihop degen (som kommer att bli riktigt kladdig). Tippa sedan ut den på ett mjölat bakbord och knåda in mandlarna. Du kommer att behöva lite extra mjöl för att få den att hålla ihop. Dela därefter degen i ca 4 delar. Forma till rullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst. Grädda därefter skorporna mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt dem sedan svalna i cirka 15 minuter och skär dem sedan i knappt 3 cm tjocka skivor. Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka skorporna i 100 grader ugnsvärme i ca 60 min (eller mer).

. Favorites of today

. Nu har det blivit väl deprimerade här så vad kan pigga upp bättre än lite vackra bilder...

. För exakt ett år sedan

. gick min älskade pappa bort. Jag saknar honom något erhört mycket, det känns tomt, overkligt och jätte konstigt. Jag känner mig fortfarande väldigt illa berörd och tänker alldeles för ofta på det hemska år som kantades av sjukdom, negativa besked, besvikelse och sorg. Jag trodde aldrig att jag skulle klara mig igenom det men det gjorde jag. Jag har ingen som jag pratar med det här om, känns inte som om någon förstår, och jag förstår dem för har man inte själv varit med om det är det svårt att föreställa sig hur det kan kännas. Det är lätt att säga att det är livets gång, alla ska någon gång dö visst det vet ju jag med...hm.

Jag kan inte förstå att det har gått ett helt år, på ett sätt känns det som att det var igår, på ett annat som att det var i ett annat liv. Jag är livrädd för att glömma, för att inte komma ihåg vissa detaljer. Det är otroligt konstigt att alla minnen slutar för ett år sedan, kan inte förstå det...

Misstänker på att mitt dämpade humör de senaste dagarna har haft att göra med detta, kommer precis ihåg vad som hände i går och i föregår för ett år sedan etc...usch, så ledsamt.

Men, men "tiden läker alla sår" sägs det ju så jag antar att det gäller mig med...

onsdag 7 oktober 2009

. I väntan på vad?

. Varför känns det som att jag väntar, och väntar, och väntar....väntar på vadå!? Väntar på att någonting ska hända. Min frustration över att alltid ha varit en "good girl" hänger nu över mig igen. Vet inte vad det är jag saknar eller ångrar att jag inte gjort, känner mig otroligt otacksam och onormal. Varför är inte JAG nöjd? Drömmer om att bara strunta i allt och göra något alldeles jätte "o-LaFleurigt". Men vad skulle det vara!?

Har inget "mål" som det känns nu, inget att direkt sträva efter (bortsett från ett inre lugn då) Men tänker samtidigt att man ju inte kan spendera ett helt liv med att sträva efter antingen det ena eller det andra, känns onödigt och bortkastat!

Åh, pust. Känner mig bara så oinspirerad, hoppas att det ska ge med sig!

. Favorites of today

. Det finns så mycket fint! Love it!!*

tisdag 6 oktober 2009

. Lulafleur*

. Är helt slut nu, spenderat dagen på vårt kontor uppe i Brofjorden, inte jobbigt utan kul men långt att köra. Suttit i bilen i över 3 hrs idag...usch! Nu, en lugn kväll med Lula, Elle Interiör och kanel-biscotti som bakades igår (om möjligt ännu godare än de med bara mandel,jummy)
Imon bär det av till Brofjorden igen, troligtvis sista gången på ett tag.

måndag 5 oktober 2009

. Marc Jacobs + stickat!

Så här har jag sett ut idag (bättre sent än aldrig!) Är mer än nöjd med min nya hemstickade (tyvärr inte av mig,hrm) tröja, stora hål och härligt mjuk och luddig, kommer att bli en riktig höstfavorit, love it! Ny ring från Marc Jacobs har även införskaffats. (ringen är inte platt som den ser ut på bilden utan en "riktig" rosett!;)*

. Hmm...

. Positivt för inspirationen? Mais oui! Det är det lilla som gör det;)

. Måndagstankar!

. Min blogginspiration har inte varit på topp de senaste dagarna, går upp och ner. Tänker mycket på vad jag skulle vilja blogga om men tiden/inspirationen har inte infunnit sig, boring. Tycker att det är svårt att förmedla tankar/känslor/happenings, men hur svårt kan det vara !;)* (very, tydligen!) Svårt att skriva "lagom" mycket, svårt att vara "lagom" personlig...hm.

fredag 2 oktober 2009

. Weekend!

. Har minst sagt haft det hektiskt den här veckan, ska bli super skönt med helg! Förhoppningsvis kommer det inte bli lika mycket resande framöver vilket är riktigt skönt, visst är det roligt men samtidigt väldigt stressande och påfrestande men men, no more klagande!:)* Annars känner jag mig riktigt glad och positiv, känns super mysigt med höst, köpte ett par nya Shepherd tofflor igår, ett säkert höst-tecken thi! Nu back to work, i kväll födelsedagsmiddag på Spice med Fröken A!