måndag 31 januari 2011

. Jeeii! Happiness!

. Som alltid är det det lilla som gör det, har jour idag, imon o till helgen och det ser j lugnt ut, weeii!så skönt hoppas verkligen det håller i sig! I kväll har jag inte en enda båt så jag kommer både hinna träna Body Pump och se på Top Model, måndagslyx!

söndag 30 januari 2011

. New Art!

.Jeei, igår köpte jag den mindre tavlan på Auktion, en underbar "Bal" hade ju kikat på två till tavlor men min mum som är lite av en expert på området tyckte att de gick oskäligt högt,typiskt men det kommer fler tillfällen! Är iaf otroligt glad för den här!!

. Borta bra men hemma bäst!

.Har haft ett par otroligt intensiva dagar i London,allt har gått bra så det känns skönt!:) blev ingen storshopping, hann med Liberty iaf,alltid roligt att kika! Provade flera olika ballerinor från Chanel på flygplatsen ingen av modellerna jag var intresserad av fanns dock i min storlek, snyft men sådant ska inte stressas fram, roligare att vänta till NY såklart...två par utsöta leopard strumpisar från Paul Smith och starbucksmuggar i största storleken fick iaf följa med hem!

torsdag 27 januari 2011

. A Hereford Beefstouw

. Bästa salladen i stan har tveklöst A Hereford Beefstouw på Linnégatan! Proppmätt efter en lovely lunch med mum! Har även hunnit med visning på Auktionsverket, hittat flera tavlor som jag hoppas blir mina på lördag!

. London calling

. I morgon bär det av till London! Det kommer att bli en intensiv visit mestadels bestående utav arbete, i morgon kväll blir det mingelparty med tank operators från hela Europa, bara till att koppla på charmen och stora leendet;)

. A bit more like this

. Jag känner att allt snurrar lite för snabbt runt mig, riktigt frustrerande då jag känner igen symptomen allt för väl. Jag är ganska lätt irriterad,disträ och går mest på automatik. Det där med att uppskatta tillvaron och leva i nuet existerar knappt...jag vill så mycket men hinner inte med allt, träningen som jag inte vill dra ner på när jag nu fått det att fungera så bra och tycker att det är kul men den tar mkt energi och tid! Då jag tyvärr är "Fröken all or nothing" är det ju givetvis Minst 5 pass i veckan som gäller, beroende framkallande och dåligt samvete om jag tränar mindre. Resonerar som så att har jag inget specifikt inplanerat kan jag lika gärna träna men att slappna av och vila är ju faktiskt också något som man måste göra emellanåt...lagom är inte lätt men känner att välbefinnandet måste prioriteras...öva på att inte göra något! Jag måste inte alltid vara så sjukt duktigt effektiv! Been there, done that!

onsdag 26 januari 2011

. Amaryllis

.Så här ser det ut på mitt skrivbord nu, har en riktig liten amaryllis-samling, tyvärr hände en liten olycka för någon dag sedan med tycker det är riktigt sött att ha dem i låga glas! Har fram tills denna vintern aldrig varit förtjust i blomman men nu tillhör de mina favoriter (vita då förstås!!)

. This I love

. Moi idag!

. Känner mig riktigt preppy i min Marc Jacobs kofta idag, är riktigt trött på kylan och mörkret nu. Läste en deppig prognos igår, kallare än kallast fram tom april!? Varför bor jag här uppe i kylan egentligen!? Efter gårdagens Piloxing (vet inte riktigt vad jag förväntat mig men får nog ge det ett par gånger innan jag bestämmer mig för vad jag tycker om det!) gick jag och min käraste på bio, såg Winters Bone. Där kan man tala om misär, sjukt beklämmande film...hm!

tisdag 25 januari 2011

. Celebration!

. Yes!! Den här ganska sega dagen har tagit en storslagen vändning, har terroriserat en utav våra kunder som vägrat betala flera anlöp sedan 2009. Idag, efter flera dagars intensiva påtryckningar har vi äntligen fått in pengarna! Känner mig oerhört duktig thi, det är det lilla som gör det!

. This I love

.Moi idag!

. Jag vet någon som måste öva på att ta kort med nya Iphonen,sjukt konstiga färger! Trivs iaf roligt bra i min gröna luddiga stickade tröja som jag köpt på Le Bon Marché i Paris. Mitt humör har varit väldigt växlande i helgen men nu har det rättat till sig igen, skönt! I kväll blir det premiär för Piloxing är riktigt taggad och mina förväntningar är skyhöga hihi, pilates+ box/combat borde ju bli lyckat!?

fredag 21 januari 2011

. New York calling

Weeii! Finally! Den 10 mars bär det av, en vecka i NY bestående av shopping, sightseeing och Cupcakes från Magnolia:)

torsdag 20 januari 2011

måndag 17 januari 2011

Recept på Macarons

Söta Maja, här kommer receptet på Macarons!


Det här behövs till 52 kakor
100 g skållad mandel
3 dl florsocker
1/2 vaniljstång
2-3 äggvitor
1 msk strösocker
ev karamellfärg
Smörkräm
1 äggvita
2 tsk strösocker
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl vatten
150 rumstempererat smör
1/2 vaniljstång
1 msk hallon puré
1 msk blåbärssaft
172 tsk pistage essens
...eller liknande beroende på vilken smak du vill göra.


Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda den malda mandeln med florsockret och vaniljstången.
2. Vispa äggvitan, tillsätt 1 msk strösocker och fortsätt vispa till en maräng. Tillsätt marängen i mandelblandningen Färga ev 1/4 av massan gul, grön, röd eller den färg du vill ha den i.
3. Sprista på bakplåtspapper ut små rundlar i storlek av en en krona, 26 av vardera färg. Låt dem stå minst 10 min före gräddningen för att undvika sprickbildning. Grädda mitt i ugnen i ca 11 min. Låt svalna på plåten.
4. Gör smörkrämen. Vispa äggvita och tillsätt 2 tsk strösocker.
5. Koka under tiden upp 1 1/2 dl strösocker och 3/4 dl vatten till 122 grader. Häll sockerlagen över äggvitan samtidigt som de vispar.
6.Mjukrör smöret med vaniljstången. Tillsätt det lite i taget. Dela upp smörkrämen i fyra olika delar som du smaksätter med de olika essenserna, färga med karamellfärg.
7. Spritsa en klick smörkräm på macaronerna, smak efter färg och lägg sedan ihop dem två och två.


Lycka till!:)*

. Biscotti

. Dagens lunch med fröken V, underbar kycklingsallad med valnötter etc, nu work,work,work! Sitter med ekonomi denna veckan...fick idag en ny iphone 4 så i kväll får Top Model konkurrens hihi!;)

. Lundi, mais oui!

. Måndagsmorgon, försöker ladda och peppa inför en superb vecka, man har inte roligare än man för sig! Idag ska jag möta upp en god vän på lunchen och ikväll blir det Body Pump på Landala och Top Model,weeii! Lovely med ny säsong, följer inga andra serier och tycker därför att det är extra kul!;) I morgon har jag bokat in box med fröken A, ska bli super roligt, har bara tränat det en gång tidigare så räknar med ordentlig träningsvärk efteråt! Är så glad att jag tycker att det är så roligt med träningen! (Har btw gjort något jag aldrig trodde skulle hända, mina två hål i öronen har blivit tre! Trivs faktiskt riktigt bra i det!)

söndag 16 januari 2011

. Byredo Carrousel

. New in, från och med nu kommer det dofta Byredo Carrousel hemma hos mig:)

lördag 15 januari 2011

. Brunos

. Broccolisoppa på Brunos med fröken A och K, mysigt att uppdateras och umgås! Känner mig smått seg hoppas på att det inte är förkylning (igen) på gång...i kväll blir det skaldjur med min käraste!

fredag 14 januari 2011

.Vart tog den söta lilla flicka vägen?

. Maintenant, kallt i lägenheten efter att balkongdörrarna varit öppna alldeles för länge, läser "Vart tog den söta lilla flicka vägen" av Åsa Lantz och dricker kaffe, super nöjd med mitt frisörbesök och laddad inför ett Combat pass i eftermiddag.

. Today!

. Lovely att vara ledig! Ska snart till frisören men inväntar glasmästaren som ska byta till helglasad balkongdörr, fint! Fredagspreppy Iklädd min randiga tröja från Rykiel och Chanel väska.

onsdag 12 januari 2011

. I do!

. På begäran av sötaste Linalotta, bild på min ring. Super svårt att ta en bra bild, men I love it och hoppas på att det om inte allt för länge blir en ring till;)

. Påpälsad

. Fredag för mig idag, weeii! Lovely! Ska bli riktigt skönt med ett par dagars ledighet. Vädret och mörkret piggar ju inte direkt upp så allt som kan förknippas med vardagslyx är mer än välkommet! Håret ska slingas och toppas på fredag, bio med fröken v, flera träningspass är inplanerade och dessutom ska julen städas ut och snittblommor etc in, härligt med lite nytt!

tisdag 11 januari 2011

. Ordning och reda.

. I år är det en rosa "ordning och reda" kalender som får hålla ordning på mig. Har tröttnat på att släpa runt på min mulberry agenda. förra året låg den bara på kontoret, Är riktigt förtjust i den här smidigare varianten!

måndag 10 januari 2011

. Me like!


. Sötaste ringen från Jordan Askill och fantastiskt söt vinge från Gina Tricot (??) Ringen kan definitivt vara något att hålla utkik efter i London...

. Ny vecka!

.jeeii, inte ett enda samtal i natt, skönt! Iklädd min super mysiga kofta från Dagmar och acneshorts förbereder jag mig för en ganska lugn dag på kontoret. Har känt mig småkrasslig men håller tummarna för att jag orkar med ett body pump pass i em! Ny vecka, nya möjligheter!

söndag 9 januari 2011

. Finally!

. Finally är helgen snart över (är säkert ganska ensam om att känna så thi) har varit riktigt jobbigt isen och halkan har gjort att allt tagit mycket längre tid än normalt, en otrevlig incident på ett av fartygen i morse kickade inte i gång Söndagen på bästa sätt, usch! Ser framemot en kortis vecka och låånghelg, weeii, mkt träning (om jag nu inte blir förskyld) Bio med Fröken V, frisörbesök (?) och att bara få vara ledig!

fredag 7 januari 2011

. Brand ombord

. Oh my, vilket otroligt galet hektisk dag... helt slut men måste ändå humöret och huvudet piggt då jag har jour. Hade brand ombord på ett av våra crude fartyg igår, otroligt otrevligt och fruktansvärt livsfarligt. Det var fullt pådrag med brandbilar, ambulanser, sjöräddning etc. Som tur var gick det bra ( brand ombord på oljefartyg är sådär) men vi har haft hur mycket som helst att göra idag och jag kommer säkert att följas av detta hela helgen då fartyget knappt börjat lossa ännu...tänk vad man ska behöva vara med om...

Kämpar på, ska ut i hamnen vid 23 tiden. Mina nya Sorel boots gör att det känns lite lättare, inget plask i skorna eller kalla små fötter!;)

Cupcakespepp, välbehövligt just nu!

torsdag 6 januari 2011

Macarons à La Fleur pt2

.Färdiga! Ananas, mint, choklad, apelsin och äpplesmak:)

. Bonjour happiness!

. Det är det lilla som gör det, underbar ledig dag! Kommande jourhelg känns inte alls så jobbig längre. Startade dagen med frukost på Brogyllen med Fröken A, perfekt start! Pulsade sedan vidare till Nk där det mest var riktig rea-trängsel inte direkt uppmuntrande till att handla, 30% är ju tveksam rea dessutom...på Charlotte köpte jag däremot mitt allra första Odd Molly plagg, är så nöjd. Pricken över i blev sedan ett par efterlängtade Sorel boots, weeii! Äntligen, verkligen perfekta i Göteborgs mest klassiska regn-modd-slask väder! Nu Sushi hemma...