söndag 27 februari 2011

. 10 days to go!

. Längtar! Men Laddar först inför en vecka med mycket jobb!

lördag 26 februari 2011

. Black Swan

. Oh my, se den!! Fantastisk, Natalie Portman ger mig rysningar, lovely!!

fredag 25 februari 2011

. Finally Friday!

Jeei! Har haft fullt upp med arbetsmarknadsdagar på Chalmers o är mer happy än någonsin över att det äntligen är helg! Har känt mig lite hängig så jag hoppas att det inte bryter ut ngn förskyld lr liknande...i kväll blir det spinning oh väntan på att herr C ska komma hem från Bryssel! Trevlig helg!!

tisdag 22 februari 2011

. Champagnemingel och pubrundor!

. Oh My! Tillbaka från ett par intensiva men mycket lyckade dagar i London. Är riktigt glad då det gått bättre än jag hade hoppats på! Hann Tom med lite shopping då vi bodde på Cumberland med enbart 5 min promenad till Selfridges!:) Stod och klämde ett bra tag på den underbart söta "Valentine limited edition coin pursen" från lv men det blev det klassiska nyckeletuiet som fick följa med hem tillsammans med ett rouge från Mac. Nu natti, måste ta igen lite sömn så jag orkar arbeta imon!;)

torsdag 17 februari 2011

.London calling, again.

. Fick idag reda på att jag blir ensam om att åka över på "International petroleum Week" parties i London nästa vecka, ganska skönt faktiskt! Kommer troligtvis bli mer resande under våren i jobbet, kan bli riktigt intressant men får inte stressa upp mig över det! Känner mig annars ganska trött, ser fram emot helgen...pepp,pepp!!

onsdag 16 februari 2011

. Plain Jane

. I kväll blir det Plain Jane och ett Combat pass, weeii! Lovely att komma igång med träningen igen även om mitt lock för örat ännu inte släppt...morr!

03. Morning routines

.Min Väckarklocka ringer klockan kvart i 7, en typisk Onsdags tid!

.Frukost, Havregrynsgröt med linfrön, solrosfrön och äpplemos har blivit en god vana, no so very exotic men ändå!

. Dags att göra sig fin, sminkar mig sparsmakat till vardags, här ser ni några av mina favoriter. Ansiktskrämen kommer från Kiehls.

.Dagens kläder, lazy Wednesday i Cashmeretröja från Marc Jacobs och Skinny jeans från HM. Är dålig på att planera så det blir det som jag tycker känns bra på morgonen!

. Vi har världens minsta hiss, tacksam då jag bor på fjärde våningen!

Alltid lika spännande att baxa ut bilen ur vårt minimala garage, blir lika glad varje gång jag lyckas utan att toucha något!

Så mycket mer spännande än så här blir det inte hos mig på morgonen!:)

tisdag 15 februari 2011

. Virgin Suicides - Soundtrack


Air - Playground Love Version song lyrics
Todd Rundgren - A Dream Goes On Forever song lyrics
Styx - Come Sail Away song lyrics
Magic Man - Heart lyrics
Todd Rundgren - Hello It's Me
Everything You've Done Wrong song lyrics
The Hollies - Air That I Breathe song lyrics
Al Green - How Can You Mend A Broken Heart song lyrics
Gilbert O'Sullivan - Alone Again, Naturally song lyrics
I'm Not In Love song lyrics
Heart - Crazy On You song lyrics

J'adore Sofia Coppolas "Virgin Suicides". Har först nu upptäckt soundtracket till filmen, de senaste veckorna är det det enda som jag lyssnat på i min Iphone, love it love it love it!! Det blir inte bättre än så här!

måndag 14 februari 2011

02. Ten things you like day

. Franska filmer, Böcker/att läsa, Herr C, Blommor, Macarons, Virgin Suicides, mitt land, Cupcakes, Marie Antoinette/Kirsten Dunst, Indien...såå svårt gillar ju så hemskt mycket saker när jag tänker efter!;)


01. Introduce yourself day

. Moi! Jag är en ung fröken som bor i centrala Göteborg tillsammans med Herr C som numera är min fästman. Jag arbetar som Skeppsmäklare och har gjort det sedan jag avslutade mina studier på Chalmers 2005. Jag har under flera år lagt största delen av min tid och energi på mitt arbete (Workoholic någon!?) men har nu funnit en bättre balans i tillvaron även om jag fortfarande blir ohälsosamt stressad vid jämna mellanrum...jag har höga krav på mig själv och är en riktig perfektionist. Lagom har aldrig varit min melodi.

Jag kan tyvärr känna mig ganska blassé ibland men gör det bästa för att sätta guldkant på tillvaron, vardagslyx är A och O. Jag älskar att resa, träna, inredning, läsa, shoppa, gå på auktion, unna mig behandlingar etc. Vardagslyx är för mig även att hinna/kunna/ta mig tid att uppskatta nuet, att kunna vara ledig utan direkt anledning mer än att få tid att bara vara.

Jag försöker konstant se det vackra i min omgivning, fokusera på det som gör mig glad, omge mig själv med positivitet och inspiration och tänker ofta på uttrycket "att vara sin egen lyckas smed".

. Happy Valentine!

. Glad alla hjärtansdag! Har haft världens konstigaste dag idag, snurrar i huvudet! Kvällen ska jag och min Fästman fira med att premiär-träna pump tilsammans (han har äntligen börjat träna på sats!) very romantic!;)

lördag 12 februari 2011

. Moi!

. Maintenant, bortse från röda ögon! Jätte nöjd med min top med spetsärm som numera tillhör favoriterna! Nu vagnen till linne!

. Macarons

. Jeei, jag börjar bli riktigt rutinerad på de här små franska underverken;) Det var längesen de blev helt misslyckade nu, glad!! Hoppas de ska falla fröken H och Herr J i smaken nu...

. Maintenant

. Trotsar kylan och förskylningen i mina Kayanos, ska lämna tillbaka ett felköp på Zara, ta en tur förbi Apoteket och besöka Shoppen på Konstmuseet...vantarna har min mum stickat, visst är se söta!:)

fredag 11 februari 2011

. Moi idag!

.Så här ser jag ut idag när jag myser runt hemma, vädret lockar inte direkt till att gå ut och min förskylning vill inte e med sig. Var på Carlanderska i morse för att se så att jag inte dragit på mig en öroninflammation (har/haft j ont i flera dagar) men så var inte fallet, skönt! Funderar på att baka Macarons, är bortbjudna och de är ju super söta att ta med som present!:) (btw, min chef ringde mig igår och droppade en väldigt oväntad nyhet, sjukt,hm men man ska aldrig sluta förvånas är spänd på hur mitt arbete kommer se ut framöver nu...borde vara positivt!?)

torsdag 10 februari 2011

. Godmorgon!

. Lovely med ledig dag mitt i veckan! Nu frukost och snart ska jag i väg på ansiktsbehandling, man kan ha det sämre!:)*

onsdag 9 februari 2011

. The cutest idea!

This I like!

day 01 – introduce yourself day 02 – 10 things you like day 03 – morning routines day 04 – what you ate today day 05 – your definition of love day 06 – your day day 07 – favourite blogs day 08 – your room day 09 – your beliefs day 10 – what you wore today day 11 – your siblings day 12 – what’s in your bag day 13 – this week day 14 – what you wore today day 15 – your dreams day 16 – favourite picture day 17 – your favorite memories day 18 – your favorite birthday day 19 – something you regret day 20 – this month day 21 – wishlist day 22 – something that upsets you day 23 – something that makes you feel better day 24 – something that makes you cry day 25 – your best buys day 26 – your fears day 27 – your favorite place day 28 – something that you miss day 29 – your aspirations day 30 – ten thing we don't know yet

. The King's speech

. Weeii! Fredag för mig idag, tiden går så fort, ska verkligen bli super skönt att vara ledig ett par dagar. Ska ta det jätte lugnt och försöka koppla av, göra sådant jag annars inte hinner med! I kväll ska jag och min käraste se "King's speech" ser verkligen fram emot det! Btw, köpte en riktigt lovande app idag "mindfulness appen" ska vara en "mat och sov klocka" som hjälper en att uppskatta/uppleva vara med u nuet! Låter otroligt lovande!;)

tisdag 8 februari 2011

. Rågbröd med äpplen

Här kommer receptet!:)*

50 g smör
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk havssalt
2 msk honung
7 dl grovt rågmjöl
6 dl vetemjöl
2 rivna äpplen

Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet, värm sedan till 37 grader. Lös upp jästen i vätskan och tillsätt sedan salt, honung och de olika mjölsorterna. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i ca 30 min eller till dubbel storlek.
Arbeta sedan in de rivna äpplena (krama ut en del av saften, blir väldigt vattnigt annars!) och forma 2 runda limpor. Pudra över lite vetemjöl och låt jäsa i 30 min. Sätt på ugnen på 200 grader och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över lite föingsalt och rosmarin. Flytta upp till mitten av ugnen och grädda i ytterligare 45 min.

Lycka till!

. God morgon!

. På plats på kontoret, ser lagom sammanbiten ut hihi! Sitter med en del arbete efter helgen, möte inför ledningens genomgång står också på agendan. Ser fram emot kvällens date med fröken A, läste i GP om ett nytt franskt cafe på Linnegatan har helt missat detta!??ska bli spännande!:) önskar alla en lovely dag!

söndag 6 februari 2011

. La fleur Oliver i köket!

. Happiness, provade receptet på grovt bröd med äpple som fanns med i senaste numret av Elle and guess what!? Det är det godaste brödet jag någonsin bakat, fluffigt och saftigt och alldeles, alldeles underbart! Rekommenderas varmt!

. Från och med nu!

. Yes! Idag har jag inte en enda båt,fantastiskt! Tycker därför att det är perfekt att se det som den första dagen som mitt nya harmoniska, avslappnade moi! No more stress eller hets, hälsan och välbefinnandet kommer i första hand! Så idag ska jag bara ta det lugnt, lägga en ansiktsmask, måla naglarna, baka äpplebröd, läsa och uppdatera spotify! Från och med nu är det positivitet och livsglädje som det ska fokuseras på! (känns som att jag vandrat runt i en grå bubbla de senaste månaderna!)

lördag 5 februari 2011

. Paulo Coelho, Donna Tartt och tulpaner!

. Jobbar jour nu, är lugnt som tur är! Har dragit på mig ordentligt halsont och hosta, känner mig riktigt seg. Usch men men bara att bita ihop! Våriga tulpaner och nya pockets piggar dock upp, är riktigt nöjd med min beställning:) väntar fortfarande på en bok, Stephanie plum någonting, skulle tydligen vara riktigt mys/rolig deckare(!??) som jag helt missat! I övrigt råder det shoppingstopp här, ska inte handla ngt innan vi åker till New York! Böcker räknas inte!

fredag 4 februari 2011

. Februari crawings

. This I want! Underbar tröja från Whyred, en grön Hortuskruka, super söt MiuMiu, ballerinor från Chanel och en Celine Boston bag...