lördag 22 augusti 2009

. Piffigt värre!

. En lagom oglammig Lördag morgon på kontoret behöver man allt uppigg/piffande som går att få tag på:)* Har suttit här ett bra tag nu och högarna börjar krympa så snart blir det prommis med Herr C, weei!

4 kommentarer:

Unknown sa...

hej

Letade efter information om skeppsmäklar yrket på nätet, när jag oväntat kom in på den här underbart mondäna och kosmopolitiskt dekadenta blogg. pretty pictures :) (passande musik val).

Är själv på väg mot ett karriärs byte, och tycker att hela shipping branschen verkar intressant...nog o mig nu! Om du nu har tid för att svara på ämnesmässigt helt felplacerade bloggmedelanden, så skulle jag vara tacksam om du kunde skriva ner några rader vad du tycker om shipping branschen pros and cons. Undrar också ifall du har en ICS qualifying Examination?

Mademoiselle Blueberry sa...

Daniel: Hej!

Kul att du hittat hit och att du gillar min blogg;)

Shipping branschen är verkligen riktigt intressant och jag stormtrivs! Branchen är omväxlande och det finns stora möjligheter både nationellt och internationellt för den som vill. Jag arbetar enbart med kryssning och tank så container/ linjesjöfart och Torrlast är jag dåligt insatt i. Åt vilket håll funderar du på att söka dig?

Det finns ju många olika inriktningar inom shipping, inom tank är det främst, Agency, Operation och Chartering som gäller. Det som kanske är signifikt för branchen är att den är väldigt intensiv, allt "rullar på" dygnet runt årets alla dagar = mycket jour! Kan inte heller planera långsiktigt då vi ofta får väldigt kort notice på arbetet!
Har läst Sjöfart och Logistik på Chalmers och även påbörjat ICS utbildningen dock inte slutfört den då den är väldigt tidskrävande!
Funderar du på att läsa den?

Unknown sa...

Bonjour mademoiselle!

Vill först och främst tacka dig, för att du har tagit dig tid att svara på mina kortstuckna frågor :)(är ingen van blogg-inläggs skrivare..eller va det nu heter)

Hehe "på tal om trollen". gick just igenom mina mail, när jag märkte att Berit Blomqvist från skeppsmäklarföreningen skickat både information och anmälningsformulär till ICS :)

Måster erkänna att ju mer jag har försökt ta reda på om shippingbranschen ju mer information uppenbarar sig framför en! ofta iklätt i en skrud av facktermer som gör att man kliar sig i huvudet både en och 100 gånger hehe :)

Jo jag har funderat starkt på att i alla fall försöka närma mig branschen på något sätt. Och en början är ju att ta en Foundation Diploma (2 kurser), för att se what its all about!
När det gäller inriktning så måster jag erkänna att även om jag läst om alla inriktningar som finns, så är det för tidigt att veta specefikt vad man vill jobba med

Vet bara att jag fick ett tips från en skeppsmäklare jag träffade genom jobbet som jobbade med befraktning i Oslo. Han jobbade visst exklusivt med ett ryskt oljeföretag. Och enligt hans ord så var ju Befraktning/tanker visst kortet att satsa på :)..men who knows


Men en fråga jag ställer mig, är hur tror du branschen ser på 25+ som liksom försöker sig manövrera sig förbi hela omskola sig och plugga tre år på chalmers (to long time for a old bloke)..och istället försöker att ta sig fram genom att börja med ICS direkt och sedan på något magiskt sätt få en fot in i branschen?

har hört att branschen är rätt konservativ och att mycket är "inom familjen"
stämmer det?

hoppas du orkar läsa igenom allting och på det svara!..svårt att begränsa sig när man har mycket att skriva samt många många frågor....lovar nästa gång blir det mer sammlat! :)

ps: jag är imponerad över dina bakelser. Dina macarone ser ju nästan cartoonish ut :D

mvh Daniel LeMac

Unknown sa...

hehe ok förstår nu varför du frågade åt vilket håll jag ska söka mig! Ser att man måste egentligen bestämma sig för vilken inriktning man är intresserad av direkt efter "introduction to shipping" :)

va har du för mentor/konsult arvode ? :)