fredag 9 oktober 2009

. Recept på Biscotti


. Den perfekta helg-sysselsättningen, jummy!

Ingredienser till ca 60 skorpor:
3 st ägg
2 dl socker
0,25 tsk salt
1 dl olivolja
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g delad mandel
1,5 dl vetemjöl
ev. kanel
1 st ägg till brödglans
1 tsk socker till brödglans
1 msk vatten till brödglans

Gör så här:

Börja med att sätta på ugnen på 190 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt, olja och vetemjöl som först blandas med bakpulver. Arbeta därefter ihop degen (som kommer att bli riktigt kladdig). Tippa sedan ut den på ett mjölat bakbord och knåda in mandlarna. Du kommer att behöva lite extra mjöl för att få den att hålla ihop. Dela därefter degen i ca 4 delar. Forma till rullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst. Grädda därefter skorporna mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt dem sedan svalna i cirka 15 minuter och skär dem sedan i knappt 3 cm tjocka skivor. Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka skorporna i 100 grader ugnsvärme i ca 60 min (eller mer).

1 kommentar:

Mia sa...

tackar tackar! :)

...o du kattsjukan lider jag inte av, är nämligen livrädd för de små tigrarna.