fredag 31 oktober 2008

Vendredi...

Gårdagskvällen var lovely! Riktigt roligt, hade sett en utav komikerna tidigare och var redan då förtjust i honom!:)* Dagen har varit galen på kontoret, hur mycket som helst att göra, JOBBIGT, snart får dessutom mina kollegor gå hem, känns så där men men, arbetar ju iaf inte gratis. Känns alltid lite olustigt innan jourhelg men det brukar gå över när det väl är dags!

Såg att l'heure d'été har premiär i dag...måste se den, älskar fransk film! Såg senast "Bonjour Sagan"...liikie!

torsdag 30 oktober 2008

Leopard it is!

Bortse från min konstiga rödflammighet (!??) Känner på mig att koftan kommer bli en riktig favorit! Har ganska fullt upp på kontoret, slit stressad inför jourhelgen arbetar halvdag imon så det som inte är klart innan dess får jag sitta ensam och försöka pussla ihop, pust. I kväll ska käraste och moi till Ruby på Stand up, ska bli super kul, perfekt innan helgens slit börjar!

Svar på sötaste Marys frågor...

1) Vilket är ditt drömyrke?
Har växlar otroligt genom åren men nu är det att bli tank-befraktare...just give me time ;)*
2) I vilken stad skulle du helst bosätta dig i?
Jag skulle hemskt gärna bo i Paris ( eller någon annan större fransk stad) för att bättra på franskan, skulle göra vad som helst (nästan) för att kunna tala flytande...
3) Vilka hudvårdsprodukter föredrar du?
Clean&Clears rengöring, Kiels ansiktskrämer, Cliniques pore minimizer är även en favorit...
4) Favoritserie?
Twin Peaks, Gossip Girl, Sex and the City, The Hills..
5) Katt eller hund?
Både och, skulle hemskt gärna vara lycklig ägare till en liten hund...
6) Vilka är dina största prioriteringar i livet?
Att försöka njuta så mycket som möjligt av livet, att uppskatta det lilla, att vara lycklig, att umgås med mina nära och kära så mycket som möjligt.
8) Vad fikar du helst?
Hm, Love Muffins och Cupcakes av alla dess slag en Chai Latte, krämig Cappucino eller en god kopp te, Älskar alla sorts fikor!;)*
9) Favorit Muffinsrecept?
Åh, har flera favoriter...får återkomma (125 Best Cupcakes har en hel drös med smarriga men avancerade recept!)
10) Vart tillbringar du din drömsemester?
Kanske på något väldigt exotiskt ställe som på Mauritsius eller Maldiverna, eller i någon liten pittoresk fransk by...

Så där ja!:)*

onsdag 29 oktober 2008

Mysig kväll..

Mötte upp fröken A direkt efter jobbet, blev en riktig klassiker, Latte och Hallon+kardemumma Muffins (my favorite!:)* på Espresso House, NK. Var inne en halv evighet på NK's blommor, så underbart mycket vackert, skulle gärna ha shoppat med mig både det ena och det andra, fantastiska buketter i mustiga höstfärger etc. LOVE it! Känner mig lugn och glad, hoppas verkligen att det blir en bra dag imon också!

Nu ett avsnitt av "Lost" tillsammans med <3, hoppas alla har en mysig kväll!

Addicted...

..love it, love it, love it!:)* Så glad, fläckigaste leopardkoftan ever fick följa med hem i dag (farligt att fika på Espresso House,Nk!)

Mais oui!*

Tiden går fort när man har roligt...snart slut på arbetsdagen, mitt humör är mycket bättre nu och jag ser framemot lite flanerande på stan och en ordentlig fika tillsammans med fröken A :)*

tisdag 28 oktober 2008

Hur glad blir man inte när...

...ett litet litet paket från "Nallebudet" ligger och väntar i postfacket...

My new baby...

Nokia E71, love it, love it, love it!:)*

Frågor från sötaste Kamilla!:)*

1. Hvor trener du? - Hm...inte någonstans nu, tyvärr. Springer då och då, promenader när lugnet infinner sig, men det ska bli ändring på det. Utan tvekan. Saknar verkligen att träna ordentligt. Snart så!!

2. Hvilken Ben&Jerrys is er din favoritt? - Oh my, otroligt svårt att välja. Raspberry Bohemian, Halfbaked eller Cookiedought måste jag nog säga...

3. Hva liker du best å trene? - Spinning och löpning!

4. Favorittprogram/serie på tv? - Ser nästan aldrig på TV och jag följer faktiskt ingen serie just nu, ser dock på Gossip Girl och Lost (om det nu räknas!)

5. Hva er din favorittby i Europa og hvorfor? - Paris utan tvekan, hade jag besökt fler städer i Frankrike någon längre tid hade jag säkert blivit lika förtjust i dem.

6. Hva så du sist på kino? - Bonjour Sagan!:)*

7. Hva er ditt favorittprodukt på badet? -Hm...

8. Vin eller øl? - VIN, dricker inte öl...

9. Er du redd for finanskrisen? - Nope!

10. Hvilken bok leste du sist? - Läser Peter Robinsons "Friend of the devil" nu...innan dess "Jag dödar"

Nu 10 frågor från mig som jag hoppas att Mary, Madeleine och Mia vill svara på !:)*

1.) Vilket är ditt drömyrke? 2.) I vilken stad skulle du helst bosätta dig i? 3.) Vilka hudvårdsprodukter föredrar du? 4.) Favorit serie? 5.) Katt eller hund? 6.) Vilka är dina största prioriteringar i livet? 7.) Vad läser du helst? 8.) Vad fikar du helst? 9.) Favorit Muffinsrecept? 10.) Vart tillbringar du din drömsemester?


enjoy;)*

Moi Aujourd hui!*

Mysig stickad storpolo i rödaste tomterött!:)*Passar perfekt en dag som denna, arbetat natt och känner mig ganska hängig. Förskyldningen som aldrig verkar vija ge med sig gör det inte bättre, hmpf. Irriterande! Snart Månadsmöte och ett besök till "Eships Bainunah" sjukt tungvrickande namn de kommer på på båtarna!

måndag 27 oktober 2008

Je ne sais pas...

...varken in eller ut. Jag tror att jag håller på att gå igenom något som varken kan påskyndas eller förstängas. Det bara är och jag måste acceptera det. Önskar att jag bara kunde känna mig lugn och tillfreds. Måste försöka hitta tillbaka till mig själv, lättare sagt än gjort. Vill inte känna någon ångest eller ha några fler orosfjärilar i magen. Men det är väl bara naturligt ?!

Begravningen var otroligt vacker, hela kistan var inklädd i blommor och med ljus. Blir ledsen när jag tänker på det, nya känslor nu efteråt, en del lättnad men samtidigt ännu mer tomhet...

Pepp,pepp! Ser framemot en mysig Måndagskväll...

fredag 24 oktober 2008

B-day...

...för begravning. Haft enorm ångest inför detta, var ledsen halva vägen hem från Sthlm på ett proppfullt försenat tåg, sådär. Känns väldigt overkligt och extremt otrevligt...förstår inte. Allt blir så väldigt påtagligt. Min pappa...

onsdag 22 oktober 2008

Konossement, COA, Bareboat avtal, timecharter voyage...























Oh my vilken dag, massor med Sjörättstermer som rör sig i mitt huvud nu. Dagen har varit riktigt bra. Började med en riktig hotell frukost med allt som hör dit till, jummy! Finns inget bättre! Kursen hölls på Norra Latin, nära och bra, finfina lokaler. Wallenbergare till lunch, förstår inte varför de envisas med att servera Wallenbergare till alla sådana här typer av luncher. Not my favorite...talade en hel del med våra "kollegor" från Preem, hade träffat en av dem tidigare, hoppas verkligen att en bättre kontakt med dem kan generera fler anlöp framöver, hrm! 

Mötte upp fröken S efteråt, tog en promenad som resulterade i lite mini Shopping, ett Leopardskärp från Oasis och lite godbitar från Kiels fick följa med hem...liikie!*Nu fika från Espresso House, känner mig fortfarande inte helt ok så kvällen blir lugn..

tisdag 21 oktober 2008

Stockholm calling!

Sådär ja, nyduschad, inkrämad, mätt, belåten och alldeles alldeles jätte trött. Tågresan gick galant bortsett från att halva vagnen var fylld med killar som började fira någons 20 årsdag innan tåget hunnit lämna perongen thi! Tyvärr Inte min cup of tea idag!

Bor på Freys hotell i världens minsta (!?) dubbelrum, riktigt fint annars och centralt. Tog en mini-promenad innan jag checkade in och blev pinsamt påmind om hur dåligt jag kan Stockholm, måste ändra på detta...äkta turist i egna huvudstaden, illa! Är lite nervös inför morgondagen men hoppas på att det ska gå bra. Beroende på hur jag känner mig ska jag kanske träffa Fröken U som precis flyttat hit...

Bättre sent än aldrig men vad får man inte missa om man har en liten stund över? (Mary, tack för ditt tips, får se om jag får ihop det imon kväll! Gino, jummy hihi!)

Sleep tight...kramisar!*

Off to Stockholm...

Sötaste "Miss Dior Chérie"...LOVE IT! Det sista jag borde göra är blogga nu, stressad, fullt med högar som borde gås igenom men de kommer få vänta hrm, vid fyra am I off to Stockholm på kurs i Sjörätt, mais oui! Ska bli riktigt intressant, känner mig dessvärre långt ifrån helt frisk så jag håller bara tummarna för att jag ska slippa feber etc...

Maintenant...

Så här känner jag mig nu, vilsen, liten, rastlös, orolig...känns som att jag måste försöka hitta tillbaka till en lugn och trygg tillvaro. Känns konstigt. Det som "irriterar" mest är jag jag inte kan koppla av och ta det lugnt, vara lugnt. Bara vara...men det kommer nog, det bästa borde vara att vänta ut det thi! Synd att "väntan" inte är min starka sida...

onsdag 15 oktober 2008

Bonjour världen...

Blir så glad för alla söta uppmuntrande kommentarer, merci beaucoup!!:)* Försöker nu fokusera så gott det går på allt som gör mig uppåt och glad, om jag tycker att mitt humör varit växlande förut är det inget mot vad det är nu...men men, antar att det också kommer bli bättre med tiden.

Det som gör mig mest konfunderad är de snabba växlingarna mellan att ena stunden känna mig lättad, lättad över att det som jag visste skulle hända hänt och sugen på att leva ett "normalt" liv där man kan planera in trevligheter utan att konstant behöva känna oro. Andra stunden känner jag mig alldeles tom, ensam, ledsen och förtvivlad. Hm...som "tur" är infinner sig den mesta oron och ledsamheten på kvällen då jag iaf slipper vara ensam...

Idag känner jag mig finfin i min Samsoe&Samsoe tröjklänning, Acne kofta, wolford strumpisar och Bayswater. Var tvungen att lägga upp en bild på gårdagens godaste Gino, var faktiskt första gången jag gjorde det, definitivt inte sista för gud vad gott det var, jummy!

Snart slut på arbetsdagen, ska möta upp Fröken A för en promenad och fika i Haga, ska bli jätte mysigt!

måndag 13 oktober 2008

Tack alla...

...underbara för era värmande, snälla, lugnande, uppiggande kommentarer. Er omtanke betyder otroligt mycket för mig. Ett par timmar efter att jag skrev mitt senaste inlägg skedde det oundvikliga. Det gick så fort på slutet, självklart är en lättnad för alla inte minst för P men kunde aldrig föreställa mig hur det skulle kännas, hur jag skulle reagera. Jag tänker tillbaka på de hemska 11 månaderna som varit, kantade av sjukdom, negativa besked, ångest, sorg och oro. Och nu är det över!?

Känner mig otroligt splittrad, ena sekunden känner jag mig lugn och lättad över att JAG faktiskt överlevt detta, nästa sekund är jag otrösterlig. Jag antar att det är normalt? Varje dag som går kommer det förhoppningsvis kännas lite lättare...det är mycket som jag får hjälpa käraste Mum med nu, begravning är planerad till nästa Fredag. Bestämdes idag, ledsen,ledsen att det nu är så definitivt men det ingen anledning att dra ut på det...

Nu är det en dag i taget som gäller, ska inte känna någon som helst stress till att göra saker, planera etc. Lugnt och fint så ska jag nog också fixa det här...

Än en gång TACK för omtanken alla söta!

onsdag 8 oktober 2008

Älskade P,

Min allra käraste Pappa kan somna in när som helst nu, har suttit på sjukhuset hela dagen, mamma stannar över natten och jag åker dit tidigt i morgon bitti igen. Det känns otroligt overkligt, förstår inte, giv mig styrka.

måndag 6 oktober 2008

Ben & Jerry + Gossip Girl...

Säg vad inte lite Ben & Jerry i favoritsmaken Bohemian Raspberry i kombination med Gossip Girl kan göra hihi!! Premiär för förra årets OPI "Lincoln Park after dark", liikie!*

Försök till positivitet!:)*

Blandad kompott hihi! Är riktigt nöjd med mina nya skor som jag sprang på på Yoko Yap. Har letat och letat och äntligen så. Super mjukskinn, ingen hög klack, lagom högt skaft, inga sovskav hittills heller! Liikie!* Den största Muminburken är numera fylld med Granola, nytt Volym shampoo (btw är jag väldigt mycket mer mörkhårig nu än för ett par dagar sedan, hrm!?) Sötaste "Äggklockan" från Alessi har äntligen blivit min.

Är riktigt trött nu, kom hem vid åtta efter mycket arbete och ett besök hos P, har bestämt mig för att bara arbeta fram till lunch resten av veckan, likaså nästa vecka (Om det nu kommer behövas, huh hemska tanke) Orkar inte med stressen, var ledsen halva dagen på kontoret, (mkt tacksam över att jag har världens mest förstående chef). Nu ska jag vara på sjukhuset så mycket jag bara orkar...bara att försöka att bita ihop först nattlig avgång vid 04, no me liike!!*

Jag är ledsen...

Därav dåligt med bloggande...pepp, pepp. I'll survive...

fredag 3 oktober 2008

Bon nuit!*

Mais oui, Hallonmuffins, Latte till käraste och Vanilj te till moi! Var faktiskt första gången, like it! Har haft en super mysig kväll, Mirrors byttes ut mot Patrik 1,5. Så fin film, gillade den verkligen en riktig Feel-good film som fick mig att skratta! Nästa gång blir det skräckfilm...

Snart natti, laddning inför morgondagens Frisör-besök hihi! Hoppas alla söta har/har haft en super mysig kväll:)*

Något litet positivt...

... i allt elände är att jag bokat tid hos frisören imon + att jag och käraste ska se "Mirrors" på BIO i kväll! Mysigt! Det blir inte bättre av att jag gräver ner mig...

Not very glamorous...

Detta låg i min brevlåda när jag kom hem igår, glad! Var precis att boken gick ner i mitt postfack, alltid lika skönt att slippa springa och hämta paket! I helgen ska det läsas, har precis börjat på Peter Robinsons "Friend of the devil", love it!

Har varit på "Vårdplanering" för P idag, Hospis nästa. Har blivit garanterade plats på "Bräcke" om det nu hinner bli någon plats ledig...riktigt tufft, jobbigt, påfrestande, ledsamt. OFATTBART. Men så är det, det som känns bra är att det "Bräcke" ska vara det bästa stället man kan vara på här...liten tröst i det stora hela men det känns naturligtvis väldigt olustigt...

torsdag 2 oktober 2008

J'aime "Le pain francais"

Stress, stress, stress...mycket att göra nu. Har precis kommit tillbaka från en alldeles för lång lunch tillsammans med Fröken V, Slimfood's räksallad blev det. Inte jätte exotiskt men helt ok! Gårdagskvällen spenderades på Le Pain francais tillsammans med Fröken A (jag hann!:)* mitt favorit café i Göteborg, så nära man kan komma Frankrike/Paris inom en radie med 200 meter från mitt hem. Inte så illa! Älskar franska caféer, les gateaux, les macarons etc. Blev tyvärr inget sött för min del igår men väl en Croque Madame!:)* Visst ser den otroligt nyttig och aptitlig ut på bilden thi, men den är lovely, promise!

onsdag 1 oktober 2008

Mercredi...

Guess, vem som är en bil fattigare idag, weei! Gick riktigt smidigt igår, känns självklart jätte skönt men samtidigt lite sorgligt. Min första alldeles egna större affär! (Lägenhet etc har jag inte skött själv, hrm!) I'm a good girl. Gårdagskvällen var toppen, mötte upp käraste vid Söder Södravägen efter mitt besök hos P. Var första gången vi var där, riktigt god mat, bra priser, mycket folk. Bra Tisdagsmat!:)*

Har ramlat in ganska mycket arbete under natten så jag känner mig smått stressad, flera anlöp med kort notis, no me like. Mycket jobb, stress, ändringar men men det är ju det jag har betalt för, att lösa problem. Har jour i kväll, har planerat in en fika tillsammans med Fröken A, hoppas verkligen att jag ska hinna med det...